Tips en trucs met Graceful Flowers van Yvonne Creations
09 februari 2022 
5 min. leestijd

Tips en trucs met Graceful Flowers van Yvonne Creations

De sierlijke collectie Graceful Flowers heeft schitterende snijmallen. Natuurlijk kun je daar nóg veel meer mee dan we kwijt konden in de pagina's van Hobbyjournaal en Hobby&Zo! De Design Teams van de krant en het magazine delen hier dus graag nog een wat extra inspiratie met je.

We nemen eerst het Moodboard erbij (download hem hier). Open de PDF op je scherm en zet naast deze blog in beeld zodat je kunt meekijken welk deel we beschrijven. Of scroll in deze blog steeds terug naar boven, want hieronder zie je het Moodboard ook in zijn geheel. Per idee tonen we je een detailafbeelding om het goed te kunnen zien.

 

Idee 1 Zelfgemaakte hoeken en randen

Gebruik de kleine Dies als decoratie in de hoeken van je creaties. Of naast elkaar, dan worden ze zomaar een rand!
Je krijgt een speels effect door kleuren en materialen af te wisselen. Stijlvolle eenvoud bereik je met één kleur en materiaal. Het goud is prachtig voor een jubileum, en mooi in zilver voor een huwelijkskaart. In grijstinten zijn de Dies heel geschikt voor een condoleance kaart.Gemaakt met deze snijmallen:

YCD10263 - YC - Graceful Flowers - Graceful Corner


YCD10261 - YC - Graceful Flowers - Graceful Circle


YCD10260 - YC - Graceful Flowers - Graceful SquareIdee 2: Gebruik de hoek-snijmal vier keer en creëer daarmee een mooie omlijsting op je kaart.

Of je creatie nou groot of klein, vierkant of rechthoekig is. Zolang er haakse hoeken zijn, kun jij er wat moois van maken!

Gemaakt met deze snijmal: YCD10263 - YC - Graceful Flowers - Graceful Corner


Idee 3: Fijn kantwerk

De tweede snijmalvorm blijft in het karton zitten en snijdt niet uit. Op deze manier geef je een kantwerk-effect aan je kaart, zoals je hier kunt zien:

Gemaakt met YCD10260 - YC - Graceful Flowers - Graceful Square

Idee 4: Randen met of zonder snijlijn, de keuze is aan jou!

De snijmallen in deze collectie zijn speciaal ontworpen zonder snijlijn zodat de Border of de Circle of de Square doorloopt op de kaart. Er zit daarom ook bij alledrie de Dies een extra Die bij om die snijlijn te maken.Gemaakt met YCD10262 - YC - Graceful Flowers - Graceful Borders

En YCD10261 - YC - Graceful Flowers - Graceful Circle


En YCD10260 - YC - Graceful Flowers - Graceful Square


Idee 5: Combineer mat karton met Metallic!

Het kantwerk effect van deze Dies komt extra mooi uit als je contrasten aanbrengt door mat en glanzend materiaal te combineren.
Kijk maar: En natuurlijk kun je ze ook combineren met de Dies uit andere collecties. Bijvoorbeeld de komende collectie Perfect Butterfly Flowers, die in februari verschijnt!

Trouwens, de vierkante of cirkelvormige Nesting Dies van Card Deco Essentials passen ook perfect!

CDECD0020 Card Deco Cutting Dies Nesting Round

CDECD0022 Card Deco Cutting Dies Nesting  Square


Veel plezier met de Dies en de collectie Graceful Flowers: maak er wat moois van!

Reactie plaatsen